Jazz-guitar

kajazz632
Angrebsvinklen adskiller sig meget fra andet guitarspil. Her er det en nødvendighed at lære toner og akorder over hele gribebrædtet. Helst så man kan spille direkte efter noder. Et vist niveau i rytmeguitar kan dog opnås, uden den helt store anstrengelse. Men der er langt herfra til egentlig jazzguitarspil. Det er både teknisk og intellektuelt krævende. Desværre lægger mange af nutidens jazzguitarister så meget vægt på teknik at musikken bliver kedelig at høre på for den uindviede. Men jazzguitar er også fundamentet for al professionel studiemusik. Ikke bare i  jazz- og swingstil men også de seneste stilarter, så som jazzbaseret, R&B, Soul, Funk og pop. Overvejer du jazz guitar – prøv at lyt til Grant Green og Wes Montgomery – de var altid svingende.

the4CBs

Man kan lære meget, der kan bruges uden man er virtuos, i praktisk band sammenhæng. Gennemgang af harmoni, rytme og især praktiske fingersætning ved langsomme og hurtige tempi. En virkelig forståelse af hvorledes harmonier opbygges i bandsammenhæng med 4 eller flerstemmige akkorder. Sikre og mindre sikre metoder til improvisation kan man også lære.

klaviatur632